Valentijn, tournée mineral en koudekot

  

Tournée Minerale met de botanische frisdranken van Fentimans

Tournée Minerale wordt dit jaar nog gemakkelijker vol te houden met de botanische frisdranken van Fentimans. Deze Britse brouwerij brouwt al sinds 1905 botanische drankjes, vandaag nog altijd grotendeels op traditionele wijze, zoals oprichter Thomas Fentimans het indertijd deed. Infusie, fermentatie en de juiste mix vormen nog altijd de basis van het inmiddels rijke aanbod aan smaken. Fentimans begon ooit vooral met gember, maar ondertussen kun je ook nippen van een drankje op basis van komkommer, citrusvruchten,  rozen, frambozen, vlierbessen en nog veel meer lekkers uit de natuur. Lekker en gezond!

 

Nieuw: Koudekot, een lokale rode wijn uit het Heuvelland 

Wist je dat er op de flanken van het Heuvelland en de Monteberg plaats is voor een kleine vinocultuur? Het is Peter Dael die er onder de noemer Koudekot Wijnbouw het Heuvelland een klein maar dapper en pittig plaatsje weet te geven in de bonte wereld van de bourgondische drank.   Wij serveren Den Blauwer Classic van Koudekot, een rode wijn op basis van twee druivensoorten. De Blauer Regent (65 %) is een resistent rood druivenras geschikt voor de bioteelt. De druif geeft een fruitig bosvruchtenaroma aan de wijn. De Blauer Zweigelt (35 %) is een blauwe druivensoort die in 1922 ontwikkeld werd in Oostenrijk. De druif kan goed tegen koude winters met vorst en rijpt vroeg. Ideaal om in ons klimaat toch tot die volle, krachtige druif te komen met het aroma van zachte kruiden en gematigde tannines.

Valentijn, tournée mineral en koudekot

Cadeautips voor Valentijn 
Dépot Ieper is altijd een schot in de roos op Valentijn: ofwel kom je lekker romantisch dineren met twee, ofwel tik je een cadeautje op de kop in onze shop waarmee je het hart van je geliefde helemaal verblijdt. En als het grote liefde is: waarom niet allebei? Een aantal tips, van een warm jasje voor je kaarshouder tot een Love You-mug van Serax of servetten met de lieftalligste opschriften. En veel meer, zoals ook de liefde veel meer te bieden heeft.

Depot Ieper