Interview met onze runderkweker

Een gouden recept, als je het ons vraagt. Hoeveel dieren heb je zo staan en waar ben je actief?

Marnick Devoogdt: ‘Ik heb doorlopend 100 tot 120 dieren staan in Lo-Reninge, in boxen van vijf tot negen dieren. Daarnaast heb ik nog een partnership met een landbouwer hier die er ook een honderdtal voor mij verzorgt. De versnijderij zelf is dan weer in Vlamertinge.”  

Hoe lang doe je dit inmiddels al?

Marnick Devoogdt: ‘Ik kom uit de klassieke varkenskwekerij, maar twee jaar geleden heb ik beslist om volledig voor mijn eigenlijke voorliefde voor het rund en voor mijn eigen trage kweekmethode te gaan. Daar heb ik nog geen spijt van.’  

Heb je zelf een favoriet stukje rundsvlees?

Marnick Devoogdt: ‘Doe mij maar gewoon een goeie entrecote, met frietjes erbij en een pintje. Meer moet dat niet zijn. Ik ben er zelfs zodanig verlekkerd op, dat ik onlangs gestart ben met het rijpen van entrecotes, die ik vier tot vijf weken laat drogen. Mogelijk leg ik me daar in de toekomst nog iets meer op toe.’

Mooie plannen, die we zeker blijven volgen. Bedankt alleszins voor al het lekkers dat we met onze klanten kunnen delen.  

 


Zelf proeven?
Neem alvast een kijkje op onze kaart en begin al te watertanden. Het lendenstuk vind je bij onze to share-porties.
Reserveren kan via +32 (0)57 377 877 of reservatie@depotieper.be

WAAROM SMAAKT ONS LENDENSTUK NET DAT IETSJE LEKKERDER?Lokale runderkweker Marnick Devoogdt licht toe 

Nieuw op de kaart is ons heerlijke lendenstuk met verse, handgesneden frietjes. Dat kun je bestellen per twee personen. Wij zorgen voor de perfecte gaartijd en kruiding, maar ere wie ere toekomt: de trage kweekmethode van runderspecialist Marnick Devoogdt uit Vlamertinge is de echte basis voor al dat succulente genot. Dépot Ieper kiest resoluut voor topproducten uit de streek. 

Wat is je geheim, Marnick? Nergens elders kunnen we zulk heerlijk rundsvlees aankopen als bij jou.

Marnick Devoogdt: ‘Om te beginnen werk ik alleen met de beste runderrassen. Ik kies enkel voor Belgisch witblauw. Ik ga daar zelf om op de veemarkt van Ciney, eigenlijk de enige plaats waar je dergelijke kwaliteit op de kop kunt tikken. Starten met magere dieren van dit superieure ras is al de helft van het werk.’

Wat is dan de andere helft van het werk?

Marnick Devoogdt: ‘Daarna kun je het rund langzaam afmesten en opvetten. Als je met een mager dier begint, heb je de aanwas van het vlees zelf nog in de hand. Ik kies voor een combinatie van mais, stro en aardappelen, aangevuld met ongeveer een derde lijnzaadkoeken. Daarmee haal ik, in mijn ogen, het beste resultaat.’  

Depot Ieper